Voedsel gevraagd


We zijn altijd op zoek naar leveranciers!

We zijn de voedselbank in Wijchen gestart om mensen die honger hebben te helpen. Daarnaast willen we de verspilling van goed voedsel voorkomen.

Van wezenlijk belang voor het welslagen van deze doelstelling is de medewerking van producenten, leveranciers en consumenten van levensmiddelen. Vandaar dat deze benaderd worden met de vraag of zij (het liefst op structurele basis) partijen levensmiddelen willen afstaan. De ervaring leert dat er veel - goede producten - om diverse redenen niet meer verkoopbaar zijn via het reguliere afzetkanaal. Graag komt de Voedselbank Wijchen in contact met bedrijven die deze levensmiddelen kunnen leveren. Deze producenten besparen zich zo de kosten die de vernietiging met zich meebrengt.

Artikelen waaraan vooral behoefte aan is zijn:

  • Pasta's en rijst
  • Maaltijdsauzen en mixen
  • Harde groenten (koolsoorten)
  • Soepen (blik en pot)
  • Groenteconserven en pureepoeder
  • Vlees en vleeswaren
  • Eieren en houdbare zuivel(producten)
  • Oliën en vetten

Ook diepvriesproducten zijn van harte welkom en dat geldt voor alle producten die ingevroren moeten worden.

Particuliere giften zijn ook van van harte welkom, ook wanneer het kleine hoeveelheden voedsel betreft. U kunt bellen met 06-27896871 om een afspraak te maken als wilt dat de goederen afgehaald moeten worden. Kunt en wilt u ons hiermee helpen, neem dan contact op via bovengenoemd telefoonnummer.Dat geld vooral voor Wijchen voor Beuningen kunt u 0646541012 bellen.
U kunt ook in het centrum van Wijchen bij Wennekes Optiek Oogspecialist op de Touwslagersbaan 6, voedsel deponeren in de mand die voor de winkel staat.
Wijkcentrum 'tAchterom, bij het winkelcentrum in de Homberg is ook een inzamelpunt voor de voedselbank.


Voedsel afgeven:
Wilt u voedsel wat langer houdbaar is afgeven dan kunt u voor Wijchen bellen met: 024-6423074
Voor Beuningen kan houdbaar voedsel afgegeven worden bij Kringloopwinkel "De Oude School", Kerkplein 3 tijdens openingsuren.
Voor Wijchen geld dat niet lang houdbaar voedsel (zoals b.v. verse groenten of fruit) indien mogelijk na een telefonische afspraak met 024-6423074 voor 's woensdags 14.00 uur bezorgd dient te worden of in overleg voor vrijdagmorgen.
Op vrijdag vind de uitgifte van de pakketten plaats.
Voor Beuningen kunt u bellen met 0646541012.

Let wel: wij zijn een voedselbank en derhalve, hoe goed bedoeld ook, kunnen wij geen non-food artikelen aannemen.